Smedebakken - sunde schæferhunde til tjeneste og konkurrence, plus alt i udstyr til husdyr
Smedebakken - sunde schæferhunde til tjeneste og konkurrence, plus alt i udstyr til husdyr
Smedenbakkens aktive tjenestehund Tayson - se mere under avlhanner eller besøg os i pannerup
Smedebakken schæferhunde til tjeneste og konkurrence samt foder, udstyr og legetøj til alle dyr Smedebakken schæferhunde til tjeneste og konkurrence samt foder, udstyr og legetøj til alle dyr Smedebakken schæferhunde til tjeneste og konkurrence samt foder, udstyr og legetøj til alle dyr Smedebakken schæferhunde til tjeneste og konkurrence samt foder, udstyr og legetøj til alle dyr

Om Smedebakken


Familien består af Christian, Helena og Allan. Fra første kuld kom til verden i 2005 og til og med A2-kuldet 2021, var Loni også en stor del af opdrættet. Fremadrettet er det nu kun Allan der kører opdrættet videre.
Vi bor i et gammelt hus fra 1777. Huset har haft mange anvendelser i gennem de mange år. Vi ved der har været smedie, landhandel, hjemmeslagteri og almindeligt lille husmandssted. Huset ligger på en lille bakke, som i "folkemunde" bliver kaldt for Smedebakken (huset var smedie i starten af 1800-tallet). Derfor døbte vi huset "Smedebakken". Dette navn blev så også kennelnavn for vores opdræt af schæferhund.

Helena er mest interesseret i heste, og da hun som 10-årig fik en pony i fødselsdagsgave, ønskede Christian, som var 8 år, sig en schæferhund. Der blev indgået den aftale, at han selv skulle passe og træne hunden. Selvfølgelig med nogen hjælp, men han var fra lille vant til at komme med til træning, og det havde da også hans interesse. Christian ville gerne have en tæve, for så kunne han på et tidspunkt få hvalpe. Igen måtte vi indgå en aftale.... hvis der skulle laves hvalpe, skulle det ske "rigtigt". Ikke noget med "hul-i-hækken-hunde" uden stamtavle osv. Dette var han med på. Vi kender Esben - Kennel Myretuen - og Christian fik Myretuens Eja (som han straks kaldte Cille) som en udstationeringstæve.

Overraskende nok - alderen taget i betragtning - var han meget målrettet og passede sin træning til UG. Han var kun præcis fyldt 10 år da han bestod den første lydigheds- og sporprøve i Dansk Politihundeforening Århus. Vel at mærke med en hund han SELV havde trænet op! Denne prøve var adgangsgivende for et rigtigt medlemsskab af PH, og han er nok den hidtil yngste, som har kvalificeret sig til medlemsskab ved en bestået prøve i PH's historie.Tæven han gik til prøve med er stammoderen til vores opdræt - Myretuens Eja. Christian stillede til en unghundekonkurrence, hvor han blev nr. 10 ud af 20, og hvor resultatet rakte til en halv oprykning til Patruljeklassen. Dette var i 2004, hvor han kun var 13 år gammel!

I juni 2003 fik vi eget kennelmærke "Kennel Smedebakken", og første kuld hvalpe blev født i marts 2005.

Loni har sin hundemæssige baggrund i PH - Århus, hvor hun i en årrække var en særdeles aktiv hundefører. Hun startede med 2 Briarder (fransk hyrdehund) og fik derefter en sort schæferhund (Pa-Schacks Kazan), som  blev kåret med hele 107,3 points.
Samtidig lod hun sig uddanne på instruktørkurser, figurantkursus, sporkurser mm. Hun har fungeret som instruktør på både hvalpe- og lydighedshold. Ved siden af dette var hun en arbejdskraft uden lige ved diverse arrangementer, konkurrencer mm.
Midt i Kazan's karriere flyttede Loni til Schæferhundeklubben, og hun har siden brugt Kazan til at lære BHP-programmet. Desværre er Kazan kryptorcid, så han har ikke kunnet anvendes i opdræt.
I schæferhundeklubben har hun også brugt oceaner af tid på at være instruktør, BRK, bestyrelsesmedlem mm.

Allan startede som hundefører i politiet i 1993, og har siden 1999 fungeret som instruktør på grundkurser og videreuddannelseskurser på Politiets Hundeskole - Nationalt Politihundecenter. De sidste mange år som hundefører var  han instruktør på begynderkurserne. Han har yderligere gennemgået utallige kurser i politiets regi - figurant, træningsleder, pædagogisk grundkursus, instruktørkursus mm, og også fungeret i disse funktioner. Som følge af det professionelle arbejde er der en naturlig baggrund i PH.
Den første tjenestehund (Chabbi's Lucki) kom han til DM med i 2001, og opnåede en 3. plads. Samme hund var til DM for politiets patruljehunde og fik en 4. plads. Det var dog ikke konkurrencer, som trak mest, men derimod ønsket om at lære og bare det at "gå til hund". Derfor gik tiden mest som instruktør på hvalpehold, lydighedshold, instruktør på instruktørkurser, dommeruddannelse mm.
I Schæferhundeklubben var han også instruktør, figurant samt lod sig yderligere uddanne på figurantkurser mm.

 I2010 gennemførtes DKK's opdrætteruddannnelse, og Canis' "Klikkertræneruddannelse". Inden for hundeverdenen står tiden ikke stille. Indlæringsprincipper og viden om f.eks hundens "næse" udvikler sig bliver større og større. Vi er er indstillet på at forsøge at følge med så godt vi kan.  

I 2010 startede en gruppe hundeførere, som træner på tværs af flere forskellige brugshundeprogrammer, og med flere forskellige racer Hundefolk på Tværs. Dermed udvides horisonten mht. løsningsmodeller yderligere. For hvis man kører fast i en øvelse med hvad man "plejer" i BHP-træningen, kommer der måske én fra DcH, Belgierklubben, Rottweilerklubben, PH eller anden forening, og hjælper med løsningen. Vi lærer af hinanden, og det er meget givende.

 

Design & Opsætning af dette website er lavet af mach01.com - se mere på www.mach01.com ved at klikke her
Smedebakken Kennel & Foder · Pannerupvej 23 · 8520 Lystrup · Tlf. 86 22 80 10 / 22 62 83 21 ·